Op het eerste gezicht lijkt het misschien moeilijk om een keuze te maken, gezien het grote aantal campermodellen op de markt. Rekening houden met bepaalde criteria is echter voldoende om degene te vinden die u volledig tevreden zal stellen. Daartoe kan de volgende informatie u helpen bij uw keuze.

DE LENGTE, EEN BELANGRIJKE FACTOR

Alvorens te beslissen over een motorhome, is de eerste stap de grootte te overwegen. Zoals u waarschijnlijk al weet, telt elke centimeter bij een stacaravan. Door de juiste maat te kiezen, kunt u aan uw verwachtingen en behoeften voldoen. In die zin bestaat er momenteel een overvloed aan modellen op de markt, gaande van 6 m tot meer dan 7 m. Voor uw toekomstige camper zal dit op veel punten van invloed zijn. In de eerste plaats zal een model van 7 m u meer comfort bieden dan een model van 6 m. De kleinere campers zorgen er echter voor dat kampeerders gemakkelijker in de stad kunnen rijden. Dit komt omdat een groter voertuig moeilijker door scherpe bochten, achteruitrijmanoeuvres, enz. kan rijden. Ook kleine campers genieten nog steeds de voorkeur, zodra het nodig wordt een parkeerplaats te vinden of een plaatsje in een stad te zoeken. Er is geen risico dat ze de wegmarkeringen inhalen. Anderzijds zullen die met een grotere maat bijvoorbeeld gemakkelijker bijten op de weg.

HET SOORT BEDDENGOED, TE KIEZEN NAAR GELANG UW VERWACHTINGEN

Als u een motorhome met profiel wilt kopen, is het type slaapgelegenheid ook een bepalende factor bij uw keuze. Of u nu met uw gezin of met vrienden reist, het kiezen van de juiste camper voor uw behoeften is altijd essentieel. In die zin bieden de fabrikanten u een ruime keuze om u tevreden te stellen. In dit opzicht staat het centrale bed garant voor comfort en toegankelijkheid. Dit royale tweepersoonsbed bevindt zich in een kamer aan de achterkant van het voertuig en kan naar beide kanten worden verplaatst. Voor degenen die meer ruimte nodig hebben, zal het dakbed zeker voldoen. Hij bevindt zich boven de bestuurderscabine en u klapt hem eenvoudig uit om de binnenruimte van uw motorhome te optimaliseren. De afdaling kan elektrisch of manueel gebeuren. Grote gezinnen zullen ook voldoening vinden in het dinette bed. Een- of tweepersoonsbed, u hoeft alleen maar de tafel in de woonkamer te laten zakken om het te installeren. Samenvattend kan worden gesteld dat de bovengenoemde bedtypes slechts een klein deel zijn van de ontelbare keuzemogelijkheden op de markt.

DE AFWERKING, EEN BELANGRIJK ELEMENT

Om de juiste camper voor u te vinden, mag de keuze van de afwerking niet over het hoofd worden gezien. De verschillende opties die de camper biedt, zullen inderdaad afhangen van de genoemde afwerking. Afhankelijk van de fabrikant zullen deze onder een andere naam worden aangeduid. In dit opzicht worden sommige motorhomes gegroepeerd onder de Privilege-reeks. Het Privilege gamma omvat onder meer LED-verlichting geïntegreerd in de goed ontworpen kasten en een 22-inch TV-meubel. Daarnaast wordt de Passion serie geassocieerd met een mengeling van charme en elegantie. Een gebogen design, gelakte deuren, dikke schuimisolatie aan het plafond en nog veel meer zorgen voor deze mix. Het Prestige-gamma, ten slotte, verenigt verschillende elementen voor een onderscheidend en luxueus design, zowel binnen als buiten. In het eerste geval zorgen geverniste deuren, een door lichteffecten gekenmerkte decoratie, enz. voor een sterk geaccentueerde decoratie. Bovendien is het uitgerust met LED-verlichting, dubbele vloer voor standaard opslag, centrale verwarming, enz.