Het dakbed is een bed dat wordt opgehangen boven de bestuurderscabine van een voertuig, vooral een camper. Het wordt vaak gebruikt als extra bed. Om hem te gebruiken, moet je hem laten zakken en na gebruik weer tegen het dak plaatsen. Er zijn verschillende soorten beddengoed in motorhomes. Elk heeft zijn eigen vorm, en dus duidelijk een geschikte matras. Bent u een frequente reiziger en wilt u absoluut comfort in uw camper, kies dan voor kwaliteitsmatrassen die perfect aan uw behoeften beantwoorden. U hebt een ruime keuze, afhankelijk van het model van uw bed.

WELKE MATRAS VOOR WELK BED?

Elk bed heeft zijn eigen matras. Daarvoor is het belangrijk te weten welke vorm van bed u wilt hebben. Dit zijn de verschillende vormen van bedden en matrassen camper: het centrale bed: het is een bed dat zich aan de achterkant van het voertuig en in het midden van de kamer bevindt. Het is mogelijk om hiervoor een grote matras (tot 160 cm) te kiezen. Er zijn ook twee eenpersoonsbedden. Dit zijn twee bedden die naast elkaar staan met een kleine gang in het midden. Sommige modellen zijn mobiel, wat betekent dat ze dichter bij elkaar kunnen worden geschoven om een groot bed te maken. Dit model maakt het gebruik van meer of minder zachte of stevige matrassen mogelijk, afhankelijk van de morfologie van elke persoon. Het Frans bed: het wordt geïnstalleerd in een zijpositie, aan de achterkant van het motorhome met een afgeschuinde matras aan één kant om meer ruimte te hebben. Het dinettebed wordt het meest gewaardeerd, vooral door grote gezinnen. Het is een gemakkelijk te installeren extra bed. Het dwarsbed is een bed dat zijdelings tegen de achterwand van het voertuig is geplaatst. Er bestaan verschillende matrassen voor dit model. Het nasturtium bed is een bed dat zich boven de bestuurderscabine bevindt. Het is alleen te vinden in motorhomes van het nasturtium type. Tenslotte is er het dakbed. Dit is een ander model dan de andere, omdat het zich aan de voorkant van het voertuig bevindt. Hij kan elektrisch of manueel neergelaten worden. De campermatras is het gemakkelijkste model om te vinden omdat het een universele matras is.

DE MATRAS VOOR HET DAKBED: DE VOORDELEN

Een hefbed is praktisch als u ruimte in uw voertuig wilt besparen. Het past overdag in het decor en laat veel ruimte in het woongedeelte. In dit geval, als u een kamer in uw motorhome wilt vergroten of toevoegen, kies dan dit model. Dit bed zal comfortabeler zijn met een kwaliteitsmatras. U kunt kiezen tussen de economy, de comfort, de prestige, de traagschuim, de great comfort, de excellence, en zelfs de luxe. Ondanks zijn dikte van 12 cm, biedt de economy absoluut comfort en zal u een kwaliteitsvolle slaap geven. De comfortmatras, met een dikte van 13 cm, een goede ventilatie en een elasticiteit van ontvangst, heeft een opmerkelijke levensduur. Met een dikte van 16 cm is de hoog comfort matras gewoon een verbeterde versie van comfort, maar dan comfortabeler. Een traagschuimmatras is een matras met een visco-elastische laag. Het is in staat zich aan te passen aan uw vorm. Het vermindert de spanningszones en houdt de ruggengraat strak. De prestige matras is erg stevig. Met een geruststellend onthaal, is hij perfect voor mensen met een groot lichaam en rugpijn. De luxe matras is, zoals de naam al zegt, een matras die een onberispelijk comfort biedt. Het is zacht en gemaakt van schuim van hoge kwaliteit. Tenslotte, de uitmuntend matras. Een elastische matras met goede ventilatie.

KOOP OP MAAT!

Het is nu inderdaad mogelijk om op maat gemaakte matrassen te bestellen. Eerst en vooral is het belangrijk te weten hoeveel plaatsen u wenst (één of twee plaatsen), vervolgens de kwaliteit van de campermatras die u zoekt (dikte, schuim). Tenslotte, de exacte afmetingen van het bed waarop u het zult installeren. Een deskundige zal u tijdens deze stappen kunnen begeleiden.