In tegenstelling tot de conventionele batterij kan de batterij met langzame ontlading volledig worden ontladen en weer opgeladen zonder dat de prestaties nadelig worden beïnvloed. Hij kan gedurende lange tijd worden gebruikt zonder dat de dynamo continu stroom levert. Deze eigenschap maakt hem tot het ideale werktuig voor de aandrijving van diverse vervoermiddelen, zoals boten en campers. Vele vrije beroepen en zelfstandigen gebruiken ze ook voor hun koelkasten en diverse verwarmingstoestellen. U bent op zoek naar een trage batterij en wilt uw aankoop optimaliseren? Bij de keuze van een dergelijk instrument moet rekening worden gehouden met een aantal essentiële punten. Uw behoeften, de apparatuur die u wilt voeden, het vermogen... ontdek in dit artikel alle parameters die u niet mag verwaarlozen.

KIES EEN BATTERIJ DIE GESCHIKT IS VOOR DE APPARATUUR DIE VAN STROOM MOET WORDEN VOORZIEN

Batterijen met langzame ontlading bieden, net als conventionele batterijen, niet hetzelfde vermogen. Sommige modellen zijn inderdaad krachtiger dan andere. De keuze van uw batterij moet vooral afhangen van de apparatuur die u ermee gaat aandrijven. Voor een camper is een accu met langzame ontlading van ten minste 200 Ah nodig. Dit vermogen moet hoger zijn als uw camping veeleisender is. Aarzel niet om een deskundige om advies te vragen. Dit zal u onnodige kosten besparen. Is het een accu om een boot van stroom te voorzien? Het is belangrijk te begrijpen dat als u eenmaal op het water bent, deze batterij uw enige energiebron zal zijn. Om ten volle van uw reis te kunnen genieten, moet u batterijen kiezen met een groot bereik. Zo kunt u de motor van uw boot op elk moment starten en bent u zeker van de goede werking van uw navigatie-instrumenten. Dankzij de batterij met lange levensduur zult u niet zonder energie komen te zitten en vast komen te zitten op het water. Merk op dat dit criterium van essentieel belang is als uw boot met allerlei apparatuur werkt. Voor optimaal comfort moet de capaciteit van uw batterij hoog zijn.

KIES DUURZAME EN DUURZAME BATTERIJEN MET LANGZAME ONTLADING

De duurzaamheid van langzaam ladende batterijen varieert van model tot model. Hun weerstand ook. Of het nu gaat om een startaccu of een celaccu, het is belangrijk dat u een model kiest dat zowel duurzaam als sterk is. In het bijzonder vindt u schokbestendige batterijen op de markt. Deze zijn essentieel als u van plan bent het gereedschap te gebruiken om mobiele apparatuur, waaronder een kampeervoertuig, van stroom te voorzien. Hoe robuuster de accu, hoe meer u kunt rijden zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat hij onderweg stuk gaat. Zoek niet alleen naar schokbestendigheid, maar ook naar een weerbestendig model, vooral als de batterij is ontworpen om een boot van stroom te voorzien. Zorg ervoor dat hij bestand is tegen extreme temperaturen, regen en wind. Zo hoeft u niet beter voor uw accu te zorgen dan voor uw voertuig. AGM-batterijen zijn een van de beste keuzes wat duurzaamheid betreft. Zij hebben ook het voordeel dat zij stabieler zijn. Wat de duurzaamheid betreft, zij erop gewezen dat batterijen met langzame ontlading cyclus per cyclus meegaan. Sommige modellen bieden 200 cycli, andere garanderen tot 400 of zelfs 500 cycli. Hoe hoger het aantal cycli, hoe langer uw batterij meegaat. Dus om een goede deal te krijgen, kies modellen die hogere cycli beloven. Vraag tegelijkertijd naar hun levensduur en de garantie die de leverancier biedt. Vraag ook naar hun zelfontlading. Die met geringe zelfontlading zijn het interessantst. In dit geval zijn gelbatterijen het beste.

KIES BEKENDE EN BETROUWBARE MERKEN

Steeds meer bedrijven produceren batterijen met langzame ontlading. Terwijl sommigen kleinere modellen aanbieden, ontwerpen anderen grotere batterijen. Hetzelfde geldt voor de gebruikte technologieën, de intensiteit van het gereedschap, het voltage en de autonomie. Al deze punten zijn belangrijk. Ze hangen echter volledig af van uw behoeften en van de apparatuur die u van stroom wenst te voorzien. Om uw aankoop te optimaliseren, kiest u een erkend en betrouwbaar merk. Dit waarborgt de kwaliteit van uw accu, of het nu een zonneaccu of een camperaccu is. Om te weten te komen welke merken de beste op de markt zijn, kunt u op internet zoeken of het iemand vragen die al een batterij met langzame ontlading heeft gekocht.