Dat is het! Je hebt besloten om dit jaar te gaan kamperen. Maar dit is het punt: het is uw eerste keer en u bent een beetje in de war over de uitrusting: wat zijn de benodigdheden voor een goede kampeerervaring? Als er één ding is dat we bij dit avontuur moeten onthouden, dan is het dat kamperen in een tent niet geïmproviseerd kan worden. Een goede voorbereiding is van essentieel belang voor een geslaagde kampeervakantie. Ook vereist het leven in een tent meer comfortuitrusting dan mogelijk is. Maar al je bezittingen op je rug dragen is gewoon onmogelijk. Je moet het gewicht van de tas en de essentie ervan beperken. Maar wat zijn de basisbenodigdheden voor een kampeertrip? Hier volgt een overzicht van de kampeeruitrusting die u mee moet nemen.

EEN TENT

De tent zal dienen als uw accommodatie of hotel tijdens uw outdoor vakantie. De keuze hangt dus af van het klimaat van de bestemming en de manier waarop u reist. Anticipeer op het aantal slaapplaatsen, de lichtheid van de tent en het installatiegemak naar gelang van uw behoeften en uw prioriteiten. Voor een gezin dat bijvoorbeeld van plan is meerdere weken op één plaats te kamperen, gebruikt u een grote gezinstent. Omgekeerd, nomadische kampeerders die van camping naar camping trekken. Zij moeten licht reizen en geven daarom de voorkeur aan een backpacking tent die gemakkelijk op te zetten en op te bergen is. Er zijn veel modellen op de markt, dus maak uw keuze op basis van uw budget en zorg er bovenal voor dat hij comfortabel en ruim is voor u.

SLAAPMATERIAAL

Voor de slaapuitrusting zijn twee producten nodig: een kampeermatras en een slaapzak. Voor dit laatste moet u rekening houden met het klimaat en het seizoen van uw verblijf. Als u van plan bent om in de zomer te kamperen, zal een eenvoudige, goedkope slaapzak volstaan, maar hij zal helemaal niet geschikt zijn als u in de kou op stap gaat. Campingmatten zijn er in veel verschillende soorten: schuim, opblaasbaar, enz. Sommige kampeerders gebruiken gewoon een turnmat. Het is licht, maar voor een minimum aan comfort, kan het geen kwaad. Kies voor een klein zelfopblaasbaar matras voor een redelijke prijs.

KLEDING EN ACCESSOIRES

Wat de kleding betreft, kan de lijst van benodigdheden worden samengevat met lichte, warme en waterdichte kleding om elk weertype aan te kunnen. Het is ook belangrijk om ondergoed te hebben dat goed aangepast is aan verschillende activiteiten: zwemmen, wandelen, trektochten maken... Enkele basisaccessoires zijn ook onmisbaar voor het verblijf in een tent: een gasstel, campingbestek, een koelbox. Voor een geslaagd verblijf mag u niet vergeten spelletjes, verlichting en materiaal om uw gadgets op te laden (smartphones, tablets, computers...) mee te nemen. Als de situatie het toelaat, kunt u de secundaire items toevoegen, zoals opvouwbare kampeeruitrusting voor meer comfort. Iets dat nomadische kampeerders moeten opofferen.